top of page

STYRELSEN

Igemark_Nathalie.jpg

Nathalie har arbetat i branschen i över 15 år och har lång erfarenhet från undersökningsarbetet med inriktning på framförallt den kvalitativa metoden. Nathalie är för närvarande anställd på Bilendi som konsult. 

PETER ROSIN

Peter har arbetat inom marknadsföring och kommunikation i närmare 30 år varav de senaste 20 åren med research och analys. Peter är idag Nordenchef på Dynata.

Peter R.jpg

Ordförande

NATHALIE IGEMARK

Vice ordförande

Ordförande

Per_edited.jpg

PER GRENERT

Styrelseledamot

Per arbetar som Senior Customer Experience Research Analyst hos Ericsson.

Han har lång erfarenhet inom branschen både på köpar- och säljar sidan vilket gör att han kommer att kunna att bidra med att se saker i ett bredare perspektiv

david-dufweke.jpg

DAVID DUFWEKE

Kassör

David Dufweke-Lantto har erfarenhet från både kund och konsumentinsikter främst inom bemanningsbranschen. Där har han agerat både köpare och leverantör av insiktsanalys. David är företagsekonom från Stockholm Business School och jobbar idag som undersökningsspecialist på Academic Work.

JAN VON ESSEN

Styrelseledarmot

Jan har bakgrund som forskare i psykologi och har jobbat ca 15 år på Prognoscentret med främst kundanalyser och metodutveckling. De intressantaste frågeställningarna för Jan rör hur data ska insamlas, analyseras och tolkas, för att säkerställa hög kvalitet. Han är även intresserad av frågor kring undersökningsetik och respondentperspektiv.

MATTIAS STRANDBERG

Styrelseledarmot

Mattias är tidigare generalsekreterare i SMIF, och sitter nu som sekreterare samt eventkoordinator i Svenska statistikfrämjandet. Han har en bakgrund som psykolog, har jobbat flera år som skribent på Dagens Analys och som copywriter på Karlssons Textbyrå. Han ligger bland annat bakom galakvällen MarC Awards, och har under flera år samarbetat med Swedish Insighters med såväl ResearchBar som Sensommarmingel och andra aktiviteter.

EMELIE LÖFDAL

Styrelseledamot

Emelie Löfdahl är sedan fem år produkt- och affärsutvecklingschef på Tobii, med ansvar att bygga upp en global attention data exchange, baserad på passiv datainsamling. Har tidigare en bakgrund inom adtech och är ekonom i grunden. Hon satt tidigare med i styrelsen för SMIF och är sedan flera år tillbaka aktiv i IABs task force Insikt & Analys

JENNY ANDERSSON

Styrelseledamot

Jenny Andersson har arbetat i undersökningsbranschen sedan 1994 - på branschföretag som Temo/Synovate, Novus, Userneeds men även på köparsidan hos Capgemini. Sedan tre år tillbaka arbetar hon som Insight Manager på Internetstiftelsen där hon bland annat ansvarar för en av Sveriges största undersökningar ”Svenskarna och internet” som sedan 20 år kartlägger användningen av internet i Sverige.

ELIN SCOTFORD

Styrelseledamot

Elin är VD och medgrundare för Inclusive Views, som erbjuder urval och undersökningar med svenskar som har internationell bakgrund. Hon har arbetat med marknadsundersökningar sedan 2006, bland annat på YouGov och Enkätfabriken. Elin är statsvetare i grunden och har även examen i internationell kommunikation.

BEN LEPEZ

Styrelseledamot

Ben arbetar som VD hos Nordic Viewpoint i Göteborg.

Han har arbetat i undersökningsbranschen sedan 2005, och har erfarenhet av kvalitativa och kvantitativa metoder.

Sedan 2011 är Ben VD för Nordic Viewpoint som erbjuder undersökningar och fältarbete i hela Norden.

bottom of page